Какво означава „пълен комплект интериорна врата” ?

Често фирмите, рекламирайки своите продукти използват различни фрази, с които да спечелят клиента. Що се отнася до интериорните врати, често може да бъдат представени като „пълен комплект”. Такова представяне кара клиента да се чуди каква е разликата между „пълен комплект” и „непълен комплект”. Обикновено това е фирмена политика и всяка фирма-производител или фирма-представител решава как ще презентира своите продукти.

Повечето интериорни врати се предлагат в пълен стандартен комплект, който включва:

• крило ( плътно или остъклено );

• каса;

• комплект от 3бр панти;

• комплект дръжки;

• гумено уплътнение;

• патрон и ключове.

Касата може да бъде два вида – фиксирана или регулируема. Фиксираните каси обикновено са прави и са подходящи за зидове до 10см. При регулируемите каси се поставят первази от двете страни и в такъв случай покриват зидове от 7 до 36 см. При фиксираната каса също могат да бъдат поставени первази, но често са само допълнителен вариант по желание на клиента и обикновено не са включени в цената. Няма ограничение в посоката на отваряне на вратите. Лява, дясна, навън или навътре може да се спрете на всякакъв вариант. Пълния комплект интериорна врата включва брава и дръжки, като при някои фирми имате възможност за избор на вида им.

В цената на пълен комплект интериорна врата обикновено не е включен монтажа и съответно демонтажа на старата каса. Обикновено се заплаща предварително или на място след извършената услуга.

Добре е да сте запознати, че макар много фирми да обявяват за продажба „пълен комплект интериорна врата” това не значи, че всички врати ги има налични на склад. Повечето работят с поръчка и дават различни срокове за изпълнение. Почти при всички сроковете за доставка и монтаж са идентични, но ако попаднете на подходящата фирма, вашата поръчка може да се изпълни за доста по-кратък срок. Обикновено варира в рамките на 25-30 работни дни, тъй като някои фирми работят и с чужди производители. При тях сроковете са по-дълги и е необходимо време за доставка.

Какво означава „пълен комплект интериорна врата” ?
5 (100%) 1 vote

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *